Fericirea la locul de muncă este un ideal pe care mulți angajați doresc să îl obțină. În egală măsură, și angajatorii devin din ce în ce mai conștienți de acest lucru: un angajat mai fericit înseamnă productivitate ridicată, iar acest lucru este susținut de un studiu făcut de specialiștii de la Universitatea din Warwick. Studiul arată că atunci când ești încurajat să fii fericit la locul de muncă, productivitatea ta crește cu 12%.  Dincolo de productivitate, fericirea la locul  de muncă vine cu o serie de beneficii pentru fiecare ”utilizator”. Iată care sunt acestea.

Studiile spun că un om obișnuit petrece aproape 100.000 de ore muncind. Iar atunci când fericirea apare la locul de muncă, odată cu ea apar și încrederea în puterile proprii, precum și motivația. Rezultatul? Poți atinge succesul mai repede, la fel ca și îndeplinirea obiectivelor profesionale. Fericirea mai vine și cu beneficii pentru sănătate: îți poate scădea tensiunea și poate ajuta la creșterea imunității.

Fericirea crește creativitatea

Contrar părerii general împărtășite, creativitatea nu ține numai de joburile artistice, ci de fiecare job în parte. Manifestarea creativității este tot direct legată de cât de fericit ești la locul de muncă și îți permite să fii confortabil cu ceea ce faci și cu echipa din care faci parte. Există un mecanism foarte simplu prin care creativitatea poate fi dezvoltată la locul de muncă, iar aceasta este crearea unor spații speciale pentru relaxare. Mințile care gândesc pozitiv și sunt creative sunt predispuse să completeze mult mai repede taskurile, iar acest lucru generează o și mai mare eficiență.  Iar acest lucru este esențial într-un mediu de lucru, fiind  cel mai mare avantaj pe care îl poate avea un angajator.

Fericirea este contagioasă

Atunci când unul sau mai mulți angajați sunt fericiți la locul de muncă, acest lucru se imprimă foarte repede și în rândul celorlalți, care vor prelua același comportament. Iar asta se traduce din nou prin creșterea eficienței și oportunitatea de a descoperi noi lideri, care îi pot influența prin comportamentul lor pe toți ceilalți. Motivația apare și ea în momentul în care oamenii sunt fericiți. Obiectivele de dezvoltare profesională par mai ușor de atins. Iar atunci când motivația este atât de prezentă, angajații tind să fie mult mai fideli companiei datorită obiectivelor pe care vor să le atingă.

Fericirea crește și eficiența comunicării

Comunicarea este esențială într-o companie. Fără comunicare nu poți rezolva nimic, din contra, lipsa comunicării poate crea blocaje enorme, care cu greu pot fi rezolvate ulterior. Ați ghicit, tot oamenii fericiți sunt cei care comunică cel mai mult și ajută la eficientizarea work flow-ului, oferind feedback-uri pertinente și încurajând manifestarea opiniilor.

Dacă ești angajat, soluția este să găsești o metodă prin care poți obține fericirea la locul de muncă, pornind de la sugestiile de mai sus. Dacă ești angajator, este momentul să faci eforturi mult mai mari pentru a menține o echipă fericită și relaxată, care este motivată să aducă rezultate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *